Kecemerlangan Medical Card Great Eastern

By | 28 April 2024

Medical Card Great Eastern– Sehingga kini khusus di Malaysia, ramai orang telah bertanya soalan yang berkaitan dengan kad perubatan. Soalan ini sebenarnya sangat baik. Oleh itu dari kertas ini dibuat untuk menjawab soalan-soalan yang ada setakat ini.

Jika anda ingin mendapatkan lebih banyak persefahaman mengenai kad perubatan, sama ada kad perubatan untuk kegunaan peribadi atau ahli keluarga. Sangat disarankan agar anda membaca artikel ini hingga akhir, supaya anda benar-benar memahami kad perubatan yang anda ada hari ini.

Medical Card Great Eastern

Memilih kad perubatan terbaik terutama halal telah menjadi kewajipan yang mesti dipenuhi. Ini juga diperlukan untuk semua umat Islam. Salah satu kad perubatan yang akan dibincangkan dalam karya ini adalah kad perubatan Great Eastern.

Bagi anda yang mencari kad perubatan Halal dan Syariah maka sudah tiba masanya untuk mengenali kad perubatan Takaful Great Eastern di Malaysia. Ramai yang telah bertanya mengenai apa kelebihan kad perubatan Great Eastern Takaful sehingga kini.

Kertas ini bukan untuk tujuan kad perubatan Great Eastern Takaful dengan produk lain. Ia hanya memberikan pemahaman tentang apa yang pemilik harus faham dari kad perubatan.

Isi Kandungan

Kecemerlangan yang Diperoleh Daripada Medical Card Great Eastern

1. Menawarkan kos rendah tetapi perlindungan yang tinggi

Kos sumbangan kad jaminan ini sekitar RM200. Kemudian kad perubatan Great Eastern boleh menyediakan ruang dan papan sebanyak RM200 yang cukup tinggi dengan manfaat hidup sekitar RM100,000. Ia juga termasuk dalam manfaat kematian RM2,000.

👉 Baca Juga:  10 Cara Memilih Medical Card Terbaik dan Murah [Kad Perubatan]

Kemudian ada juga yang merangkumi RM50,000 daripada sekitar 36 penyakit kritikal yang dialami pesakit, yang boleh dituntut pada masa awal. Termasuk juga jika penyakit itu belum diklasifikasikan sebagai kritikal. Pada dasarnya manfaat penjagaan kritikal mendapat bayaran awal.

2. Had tahunan diklasifikasikan sebagai seumur hidup dan lebih tinggi

Kad perubatan Great Eastern sebenarnya menyediakan had tuntutan seumur hidup sekitar RM900,000 dan had tahunan sekitar RM90,000. Kemudian kad perubatan juga menyediakan had tahunan sehingga peningkatan sebanyak 10% dalam tempoh tiga tahun. Tetapi ini jika tiada tuntutan.

 3. Menyediakan pilihan tanpa Co-Takaful serta menggunakan Co-Takaful yang rendah

Satu lagi kelebihan kad perubatan Great Eastern Takaful ialah ia mempunyai lebih daripada satu pilihan. Antaranya dengan pilihan Ko-Takaful tanpa Ko-Takaful. Kemudian ada juga bayaran Ko-Takaful yang agak rendah. Kad perubatan ini hanya kos sekitar 10% daripada semua bil minimum, iaitu sekitar RM500.

👉 Baca Juga:  Medical Card Terbaik Dan Murah, Best Tips Ever!

Sehingga kini, terdapat ramai orang di Malaysia yang menggunakan Great Eastern dengan jenis Ko-Takaful yang rendah. Kemudian satu lagi perkara yang menjadi kelebihan ialah syarikat akan menyediakan faedah hospital tambahan untuk memenuhi keperluan pemegang kad perubatan.

 4. Medical Card Great Eastern Mempunyai nilai tunai yang cukup tinggi

Nilai tunai yang disediakan adalah khusus dan diunjurkan pada usia 55 tahun. Insurans ini bahkan memberikan nilai yang jauh lebih tinggi daripada pesaing lain.

👉 Baca Juga:  10 Cara Memilih Medical Card Terbaik dan Murah [Kad Perubatan]

Great Eastern Takaful juga merancang untuk memberi pengguna nilai tunai untuk pelaburan dalam bahagian sumbangan bulanan pengguna. Bagaimanapun, ini dilakukan selepas ditolak daripada pelbagai kos yang disenaraikan. Berdasarkan nilai tunai rendah yang diberikan, ada kemungkinan bahawa terdapat ramai orang yang akan menggunakan kad perubatan jenis ini di Malaysia.

Medical Card Great Eastern

5. Membebaskan kos pemilikan kad sehingga berusia 80 tahun

Satu lagi perkara yang masih kurang dikenali di kalangan orang awam sehingga kini, khususnya di Malaysia yang berkaitan dengan Great Eastern, iaitu kos pemilikan bebas sehingga usia 80 tahun.

Ini tidak semestinya dijumpai dalam produk lain yang terlibat dalam medan kad perubatan. Kebanyakan penyumbang lain termasuk surcaj bulanan sehingga RM200 yang bertujuan meningkatkan kad perubatan yang diberikan kepada orang ramai. Tetapi ini jelas tidak akan diperolehi dalam jenis kad perubatan Great Eastern ini.

👉 Baca Juga:  Medical Card Terbaik Dan Murah, Best Tips Ever!

Oleh itu, kad perubatan ini patut menjadi cadangan semasa. terutamanya apabila dilihat dari kelebihan yang ditawarkan, yang memberi banyak kelebihan kepada pengguna kad.

6. Termasuk kad tahan inflasi perubatan

Satu lagi perkara yang boleh didapati di kad perubatan Great Eastern adalah peningkatan automatik. Ini termasuk had bilik tidur setiap 3 tahun jika terdapat tuntutan atau sebaliknya.

Sekiranya anda mempunyai rancangan untuk penginapan RM200 pada masa ini, had itu akan meningkat kepada 100% dalam jumlah RM400 dalam masa 30 tahun. Ini dipanggil rintangan inflasi. Dibuktikan bahawa dari 30 tahun akan datang, kemungkinan tidak dapat mendapatkan bilik dengan harga RM200. Ia bertujuan memperbaiki pakej dalam kad perubatan. Sudah tentu ia biasanya akan meningkatkan sumbangan bulanan setiap kali.

Oleh itu kad perubatan Great Eastern boleh dikatakan sebagai salah satu kad perubatan luar biasa atau hebat. Malah, ini tidak dapat dijumpai dalam produk lain walaupun ia terlibat dalam bidang kad perubatan yang sama.

Sekiranya anda ingin mendapatkan kad perubatan yang luar biasa, anda boleh menghubungi nombor yang berkenaan atau boleh datang terus ke pejabat untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci.

Sehingga kini, kad perubatan Great Eastern masih unggul terutama di Malaysia. Walaupun telah direkodkan sehingga kini ramai yang menggunakan kad perubatan ini. Pengguna yang baik dari usia muda hingga tua. Ini tidak dapat dipisahkan daripada kelebihan yang ditawarkan oleh syarikat Great Eastern itu sendiri kepada semua pengguna.

Kesimpulan Pentingnya Medical Card Great Eastern yang Mesti Diketahui

Dari penjelasan yang telah dikemukakan, kami harap anda boleh mendapat pemahaman yang lebih baik berkaitan pemilihan kad perubatan terbaik yang ada di Malaysia sekarang. Jelas sekali dapat membezakan kad perubatan yang sesuai dengan keadaan keluarga semasa. Kedua-duanya adalah sesuai dengan keadaan kewangan, keperluan keluarga dan semua aspek yang boleh mempengaruhi keluarga.

👉 Baca Juga:  10 Cara Memilih Medical Card Terbaik dan Murah [Kad Perubatan]

Intinya bukan untuk memilih kad perubatan dengan kos yang tinggi, tetapi tidak dapat memberikan kelebihan yang lebih tinggi. Tetapi ia hanya menyediakan perkhidmatan biasa tanpa memberikan kelebihan yang dapat meringankan beban pengguna. Lebih-lebih lagi, ia mengurangkan kos rawatan dan hal-hal lain yang berkaitan dengan kesihatan.

Bagaimana, adakah anda mengetahui kad perubatan mana yang akan digunakan kemudian? Terdapat banyak jenis kad perubatan yang telah diedarkan sehingga sekarang. Tetapi bolehkah orang lain memberikan perkara yang sama seperti kad perubatan Great Eastern? Ia semua kembali kepada keputusan masing-masing.

Secara keseluruhan, dapatkan kad perubatan murah tetapi mengikut kelebihan yang ditawarkan. Ia bahkan dapat memberikan kelebihan yang lebih besar, salah satunya dilakukan oleh Great Eastern.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *